Yritysluottokortit – luottokortti yritykselle

Luottoraja max
Ehto:
Näytä lisää tuloksia.

Vertaa yrityskortit – paras luottokortti yritykselle?

Luottokortin hankkiminen yritykselle voi tulla kyseeseen, kun halutaan hallita yrityksen kirjanpitoa tehokkaammin tai tarvitaan maksuaikaa yrityksen luottokorttiostoihin.

Valitsemalla luottokortin oikein yrityksen tarpeisiin soveltuen, voidaan parhaimmillaan minimoida luottokorttiostoista aiheutuneet kirjanpitokustannukset. Luottokorttiostoista saadaan yksi erittelylasku ja sen pitäisi riittää kirjanpidon tositteeksi. Lisäksi yritysluottokorttia hyödyntämällä yritys voi saada ostosten takaisinmaksuajan puitteissa maksuaikaa yrityksen luottokorttihankintoihin jopa 50 päivää riippuen kortille tarjotuista ehdoista. Yrityksen luottokortissa onkin siis monia hyviä puolia ja vertailemme tällä sivulla muutamia tunnetuimpia yritysluottokortteja.

Yritysluottokortin luottoraja riippuu usein yrityksen maksukyvystä ja voi olla paljon suurempi mitä kuluttajien luottokorteissa yleensä. Yritysluottokorttia kannattaa ensisijaisesti käyttää maksuaikakorttina. Eli erääntynyt korttiluotto kannattaa maksaa pois eräpäivänä.

Luottokortilla on mahdollista myös käyttää luotto-ominaisuutta ja maksaa takaisin vain osa, yleensä 3-10% laskusta. Loput summasta jää kerryttämään luottokorkoa.

Bonusta yrityskorteilla?

Mikäli olet yksityisyrittäjä tai kevytyrittäjä, kannattaa kenties harkita kuluttajille suunnattua maksuaika- tai luottokorttia. Tällöin voi olla mahdollisuus kerätä bonuspisteitä ja saada esimerkiksi vakuutusetuja. Lisäksi markkinoilla on jo nykyään yrityksille bonusta takaisin ostoksista maksavia palveluita, näistä ei monillakaan ole vielä kauheasti kokemusta, joten suhtaudumme niihin hieman varauksella, mutta erittäin mielenkiintoisia kortteja on tarjolla. Voit ansaita esimerkiksi 1-2% cashback-bonusta kuluttamiesi maksujen summasta. Esimerkiksi verkkomainonnan maksut kannattaisi maksaa tällaisilla korteilla. Bensa-asemayhtiöt saattavat tarjota yrittäjille maksukortteja, joissa bensasta voi saada alennuksia.

Mikä on yritysluottokortti?

Yritysluottokortin kortinhaltijana toimii yritys. Yrityksen ostoja voi myös maksaa yrittäjä henkilökohtaisella maksukortilla, mutta yleensä tämä voi olla kirjanpidollisesti haastavaa. Yritysluottokortilla voi saada joustoa yrityksen hankintoihin – myös suurempiin tai pienempiin. Yleensä yritysluottokortteja markkinoidaan pienhankintoja, kuten edustus ja käteisostoja varten, mutta nykypäivän maailmassa se soveltuu esimerkiksi markkinointikulujen kuittaamiseen (Esimerkiksi Google Ads mainoskulut, Facebook mainonta yms). Yrityksen luottokortti kuitenkin helpottaa näitä asioita ja myös pienhankintoja sekä matka- ja edustuskulujen tekemistä ja hallinnointia.

Nykyään myös tilitoimisto-ohjelmistoyritykset tarjoavat omia maksukorttejaan, jotka helpottavat kirjanpitoa, mikäli olet kyseisen tilitoimistoyrityksen asiakas. Ostokset kirjautuvat tällöin suoraan kirjanpito-ohjelmistoon ja se helpottaa tilinpitoa.

Mitä asioita tulisi ottaa huomioon korttia haettaessa?

Mieti mitä kortilta vaadit, mitä etuja tarviset, paljonko tarvitset luottorajaa? Kuinka monta päivää korotonta maksuaikaa tarvitset? Tuleeko kortti vain yhdelle vai useamman työntekijän tai yrittäjän käyttöön?

Mikäli yrityksessä esimerkiksi käytetään käteistä, voi luottokortti olla helpompi ratkaisu hankintojen tekemiseen. Ostosten seuranta ja kirjanpito helpottuvat.

Luottokortille voi saada korotonta maksuaikaa, joten ostosten tekeminen voi olla joustavampaa, koska ostokset maksetaan vasta kun koroton maksuaika on täyttynyt. Et siis maksa korkoa ollenkaan, jos maksat luottolaskun ajallaan.

Korotonta maksuaikaa yrityksen luottokortilla voi saada jopa 50 päivää. Mikäli luotto-ominaisuudelle on tarvetta, korot yleensä määräytyvät pankin ja rahoituslaitoksen tekemän riskiarvion perusteella, ja riippuu yrityksesi tilanteesta ja pankkisuhteesta, joten korkotiedot tällä sivulla voi olla suuntaa antavia.

Yrityskortin edut:

Yrityskortilla on monia hyötyjä ja etuja. Tässä listattuna muutamia:

  1. Koroton maksuaika antaa joustoa yrityksen arkeen ja hankintoihin
  2. Yksi koontilasku kirjanpitoa varten veroerittelyineen
  3. Seuraa kuluja reaaliajassa pankkien tarjoamien järjestelmien tai kirjanpito-ohjelmiston avulla
  4. Pidempi maksuaika ostoksille
Yritysluottokortti voi parhaimmillaan helpottaa yrityksen arkea ja vähentää ylimääräistä byrokratiaa sekä kuluja.

Mistä paras luottokortti yrityksen käyttöön?

Huomioi seuraavat asiat.

  1. Missä kortti käy maksuvälineenä? Toimiiko se yrityksissä, missä kuluttaisit korttia eniten?
  2. Toimiiko kortilla lähimaksuominaisuus tai matkapuhelimeen liitettävä Apple pay tai Google pay?
  3. Saako kortille rinnakkaiskortteja?
  4. Voiko PIN-koodin valita itse?
  5. Onko mahdollista luoda virtuaalikortteja?
  6. Miten kortinmyöntäjä on järjestänyt yrityskortin kulujen seurantamahdollisuuden, raportoinnit ja viennin yrityksen sähköiseen taloushallintojärjestelmään?

Emme voi suoraan kertoa mikä kortti sopisi juuri teidän yritykselle, mutta voitte tämän sivun avulla vertailla yritysluottokortteja ja löytää tarpeisiinne sopivin ratkaisu.

Joihinkin yritysmaksukortteihin voi sisältyä työmatkustajalle varsin tärkeitä lisäpalveluita. Esimerkiksi Lounge-vierailut työmatkalla ennen lentoa voivat maksaa itsensä monin verroin takaisin, koska ne kuuluvat tiettyihin luottokortteihin ja lennon odotusajan voi käyttää töiden tekemiseen tai virkistäytymiseen loungessa. Yrityksen kannattaakin tarjota tällainen luottokortti matkustustyötä tekevälle työntekijälleen monesta syystä.

Jonkinlainen maksukortti jokaiselta yrittäjältä pitäisi löytyä, vaikka ei näitä lounge-vierailuita tarvitsisikaan. Autamme tällä sivulla vertailemaan parhaan luottokortin yritykselle juuri teitä varten, omiin ja muiden kokemuksiin perustuen.

Vaihtoehto yritysluottokortille?

Vaihtoehtona yritysluottokortille voi olla esimerkiksi yrityslaina tai luottolimiitti, mikäli luottokorttia ajatellaan luoton tarpeen näkökulmasta. Luottolimiitin puitteissa voi käyttää luottoa tietyn summan rajoissa. Mikäli yrityksellä on tarjota vakuuksia luotolle, korko voi olla kilpailukykyinen.

Myös perinteinen maksukortti, eli Debit-kortti voi olla vaihtoehto jos luotolle ei ole tarvetta. Tällöin ei kuitenkaan saavuteta kirjanpidon helpottumisen hyötyjä, koska yhtenäistä koontilaskua ei tule vaan yrityksen kulut täytyy poimia tiliotteelta. Lisäksi luottokortin tuomat turvallisuusominaisuudet vievät luottokortilta pidemmän korren.

Toinen vaihtoehto on käyttää yrittäjän tai työntekijän omaa luottokorttia, mutta yrityskortti helpottaisi kulujen seurantaa, raportointia sekä kirjanpitoa.

Kauppaliiikkeiden yrityskortit

S-ketju tarjoaa omaa S-Business maksukorttia, joilla voi saada alennusta S-ryhmän ostoksista sekä bensoista. Kortti kelpaa maksuvälineenä n 1800 S-ryhmän toimipaikoissa, mukaanlukien esim. Prismat, Rautakaupat, ABC-huoltoasemat sekä S-ryhmän hotellit. S-Business kortti on maksuaikakortti, ei luottokortti. S-Business kortilla yritys saa ostoilleen 30 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Kesko tarjoaa tällä hetkellä yrityksille vain K-Pussa yrityksille etukorttia, jolla yritys saa samat K-plussa edut kuin kuluttajakin. Kyseessä on etukortti, ei maksu- tai luottokortti.