Luottoraja max
Ehto:
Näytä lisää tuloksia.

 

Yhteenveto American Express Platinum

Yhteenveto: American Express Platinum kortti on mahtava maksukortti. Sen voidaan myöntää sinulle, jos tulotasosi on kohdallaan. Kortti sisältää huippuluokan lounge-edut, ilmaisia illallisia, kattavan matkavakuutusturvan ja paljon muuta. Keräät pisteitä kaikista ostoksistasi. Lue lisää arvostelusta:

Kortin käyttöön ei liity korko- tai käsittelykuluja, mikäli lasku maksetaan kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen maksetusta laskusta veloitetaan viivästyskorko. Käteisnostoveloitus on 4 % nostetusta summasta, kuitenkin vähintään 4,25 €/nosto. Valuutanvaihtomaksu (muuntokomissio) on viitekurssi korotettuna 2,2 prosentilla.

Jononohitukset Fast Track:in avulla lentokentillä.

Enemmän lounge-vierailuja lentokentillä.

Kattavat normaalivakuutuksia täydentävät matkavakuutukset

Keräät Rewards-pisteitä ostoksistasi.

Luottoraja max
Ehto:
Näytä lisää tuloksia.

Kortin käyttöön ei liity korko- tai käsittelykuluja, mikäli lasku maksetaan kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä. Eräpäivän jälkeen maksetusta laskusta veloitetaan viivästyskorko. Käteisnostoveloitus on 4 % nostetusta summasta, kuitenkin vähintään 4,25 €/nosto. Valuutanvaihtomaksu (muuntokomissio) on viitekurssi korotettuna 2,2 prosentilla.

   

   • Jononohitukset Fast Track:in avulla lentokentillä.

   • Enemmän lounge-vierailuja lentokentillä.

   • Kattavat normaalivakuutuksia täydentävät matkavakuutukset

   • Keräät Rewards-pisteitä ostoksistasi.

  American Express Platinum on kaikkein parhaimmat edut sisältävä Amex, jos mustaa Amexia ei lasketa. Se on mahtava maksuaikakortti. Eli kyseessä ei ole luottokortti. Korttilasku maksetaan kokonaisuudessaan pois. Maksuaikaa kortti tarjoaa jopa 46 päivää. Korkoa ei peritä, mikäli lasku maksetaan kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä ja tilaat e-laskun.

  Tämän kortin isoimmat hyödyt ovat pisteiden keräämisessä, hotelli- ja lentoetuohjelmissa, ilmaisissa illallisissa ja muissa spesiaalieduissa.

  Korttia yleensä myönnetään tietyn tulotason tai aseman omaavalle henkilölle, yleensä korkeasti koulutetulle tai hyväpalkkaisessa työssä olevalle perustuen vuosituloihin. American Express ei paljasta kenelle kortti myönnetään, mutta hakemalla korttia, se selviää.

  American Express Platinum Card on varmasti yksi markkinan houkuttavimmista maksukorteista. Kortti tarjoaa monenmoisia etuja ja pisteohjelman, joka soveltuu erittäin hyvin aktiiviselle matkalijalle ja liikematkustajille. Tässä arvostelussa tutustumme tarkemmin kortin tarjoamiin etuihin.

  Kortti on suunnattu henkilöille, jotka arvostavat matkailua, ravintolakulttuuria ja laadukkaita etuja. Kortti tarjoaa kyllä monipuolisesti etuja, jotka sopivat kaikenlaisille matkustajille ja ylellistä elämäntyyliä arvostavalle.

  Amex Platinumilla on melko kova kuukausimaksu, siksi kortti sopiikin parhaiten sellaiselle, joka matkustaa tai käyttää korttia paljon ja näin kuittaa kortin kuukausimaksuja palkintopisteillä. Hyvät edut voivat kuitenkin olla arvokkaammat kuin menetetty kuukausimaksu, joten etuja kannattaa punnita tarkkaan.

  American Express Platinum kortin kuukausimaksu on melko korkea. Kuitenkin kortti tarjoaa runsaasti mainiota vastinetta rahoille. Sen palkintopisteohjelma, maksuttomat illalliset, hotelli- ja lentopisteohjelmat, matkaeväät, konserttiliput sekä muut edut tekevät siitä houkuttelevan valinnan aktiiviselle henkilölle, joka matkustelee paljon.

  Dining by Amex -etu tarjoaa nyt vuonna 2024, jopa kuusi huippuluokan illallista kahdelle. Tämä etu on voimassa vain tietyissä kaupungeissa, kuten Helsinki, Tampere ja muutama muu kaupunki. Valikoidut Fine Dining ravintolat sisältyvät etuun. Itse olen käynyt pihvi-illallisella Amexin piikkiin sekä hienossa Fine Dining ravintolassa useamman ruokalajin illallisella. Kutsu itsesi tai yllätä lähimmäisesi ja nauti unohtumattomista hetkistä ja makunystyröitä hellivästä ruokakulttuurista.

  Todella hyvä pisteohjelma

  American Express Platinum maksuaikakortin palkintopisteohjelma. Se on yksi kortin merkittävimmistä eduista.

  Kortin haltija voi tienata American Express Membership Rewards -pisteitä kaikista kortilla tekemistään ostoksista. Pisteitä voi kerätä monin eri tavoin. Matkavaraukset, ravintolakäynnit, päivittäisostokset ja isommat hankinnat hoituvat American Express- kortilla. Huomaa, että American Express kortti ei käy maksuvälineenä kaikissa myymälöissä tai ravintoloissa – tämä on yksi miinus. Esimerkiksi Suomen Lidlit eivät hyväksy Amexia maksuvälineenä, mutta Prismat taas hyväksyvät. Siksi lompakossa onkin hyvä olla tämän lisäksi jokin Visa Tai Mastercard kortti.

  Pisteet ovat joustavasti käytettävissä, sillä niitä voi hyödyntää muun muassa matkojen varaamiseen, hotelliyöpymisiin, lahjakortteihin ja ostoksiin Amexin kumppaneiden verkkokaupoissa sekä kivijalkaliikkeissä.

  Amex Platinum kortilla ansaitset yhden pisteen jokaisesta käyttämästäsi eurosta.

  Pisteet voit käyttää tavallisiin ostoksiisi tai voit muuntaa ne helposti Finnair Plus – pisteisiin, Radisson Rewards -hotelliohjelman pisteisiin tai monin muin tavoin. Finnair Plus pisteillä pystyt varaamaan lentoja sekä maksaman esimerkiksi matkatavaramaksut tai päivittää itsesi Business-luokkaan.

  Huoneluokan korotukset ja lentopisteohjelmat

  Amex Platinum Cardiin kuuluu Priority Pass kortti ja sen lounget ympäri maailman. Lentokentät ovat monesti ruuhkaisia paikkoja. Kortinhaltijat voivat hyödyntää lounge-palveluita lentokentillä ja siten ottaa pienen rentoutumishetken rauhallisessa lounge-ympäristössä ennen lentoa. Nämä edut tarjoavat lisämukavuutta matkoille ja tekevät matkailusta miellyttävämpää. Loungeissa voit rentoutua ennen lentoa, nauttia virvokkeita, jopa väkeviä alkoholihuomia ja hyödyntää wifi-yhteyttä. Joissakin loungeissa on jopa suihkut peseytymistä varten, mikäli olet esimerkiksi pitkällä vaihtolennolla.

  2024 Amex tarjoaa ilmaisen lounaan, aamiaisen tai päivällisen valikoiduilla rautatieasemilla ja lentokentillä kahvilasta. Paljon reissaavalle tämäkin tuo huimaa etua. Kyseessä on Lounge on-the-go -aamiainen, -lounas ja -päivällinen matkallasi, valikoiduilla rautatieasemilla ja lentokentillä. Tällä hetkellä 2024 etu kelpaa Tampere-Helsinki, Turku-Helsinki, Turku-Tampere reiteillä molempiin suuntiin. Huomaa, että edun voi käyttää vain kerran päivässä ja edun väärinkäytöstä voidaan veloittaa tietty maksu.

  Etua vuokra-autoiluun

  Mikäli arvostat vuokra-autoilua – tämä etu sopii sinulle. Amexin Gold Card -kortinhaltijat voivat liittyä maksutta Hertzin Gold Plus Rewards® -asiakasohjelmaan, joka tarjoaa seuraavat edut: autoluokan korotus ja 10 %:n alennus normaalihinnasta sekä lisäkuljettajan lisäys varaukselle ilman lisämaksua.

  Ilmaisia illallisia ei ole olemassakaan, vai onko sittenkin?

  American Express Gold Cardin tarjoamat illalliset ovat houkutteleva etu ruokakulttuurin ystäville. Kortin haltijat voivat nauttia eksklusiivisista ravintolaelämyksistä tunnetuissa, jopa Michelin-tähtiä omaavissa ravintoloissa ympäri maailman. Tämä on hieno tapa kokea paikallista ruokaa ja nauttia ainutlaatuisista makuelämyksistä matkoilla tai Suomessa. Amexin tarjoamien illallisten etu on suunnattu kaikille, jotka nauttivat hyvästä ruoasta ja haluavat saada lisäarvoa kortiltansa.

  Esimerkiksi vuonna 2023 Amex on tarjonnut 60 euroa ravintolarahaa, joista puolet on käytettävä ulkomailla ja puolet Suomessa. Amexin valikoimassa ravintolavalikoimassa Suomen osalta on nykyään ravintoloita mukana Helsingin lisäksi, Turussa, Tampereella, Oulussa, Porvoossa, Tästä suuri plussa Amexille, sillä aiemmin etuja on ollut tarjolla vain rakkaassa pääkaupungissamme. Tämä etu on nyt vaihtunut toiseen.

  Vuonna 2024 Amex tarjoaa jopa kuusi illallista kahdelle vuoden aikana.

  Kortilla saa myös vuoden aikana jatkuvia etuja. Ne voivat olla mitä tahansa edullisemmasta kahvista ravintolakäynnillä.

  Suhteutettuna melko korkeaan kortin kuukausimaksuun. Nämä ravintola-edut tuovat melko hyvin sitä rahaa takaisin.

  Korttiin sisältyy myös täydentävä matkavakuutus

  Kortilla saat todellista turvaa matkoillesi.

  Kortin kattava täydentävä matkavakuutus tarjoaa lisäturvaa sinulle ja perheellesi, kun maksat vähintään 75 % matkasta Platinum-kortilla.

  Vakuutus kattaa esimerkiksi ulkomaanmatkalla tapahtuvan sairastumisen tai tapaturman aiheuttamat sairaanhoito-, leikkaus- ja sairaanhoitokustannukset. Lisäksi se korvaa matkan peruuntumisen, keskeytymisen, matkatavaroiden vahingoittumisen ja kadottamisen, myöhästymisen sekä oikeudellisia kuluja ja vastuuasioitsta aiheutuvia kuluja. Uutuutena kortti tarjoaa nyt lisäksi digitaalista lääkärin neuvontaa ulkomailla ollessa ja kortilla on nyt lisäsuojaus korttipetoksia vastaan sinua varten.

  Amex Platinum Card on mahtava maksuaikakortti. Täysin ilman korkoja ja muita ylimääräisiä kuluja! Sinun ei tarvitse huolehtia luottojen kanssa säädöstä. Sinun täytyy maksaa koko luottokorttilaskun summa joka kuukausi ilman lykkäyksiä tai osamaksuja. Muista kuitenkin painaa mieleesi eräpäivä, sillä myöhästyneistä maksuista voi tulla viivästyskorkoa.

  Korttiin sisältyy nykyään myös englanninkielinen etälääkärin käyttö matkoilla ollessa ilmaiseksi. Tämä tuo mielenrauhaa matkoille, kun saat lääkäriin yhteyden helposti jos sairastut.

  Turvallisuus ennen kaikkea.

  Muista korttiturvallisuus. Platinum Card tarjoaa myös hyvät turva-ominaisuudet kortin käyttöön. Kun ostat jotain Gold Card -kortillasi. Sisältyy ostokseesi lisäsuoja korttipetoksia vastaan. Lisäsuoja kattaa sekä myymälässä että netissä tehtyjä ostoksia. Jos teet verkko-ostoksia, 3D Secure -tekniikkaa käyttävä American Express SafeKey suojaa sinua petoksilta ja varmistaa, että korttiasi käytät juuri sinä eikä kukaan muu.